Make your own free website on Tripod.com

Angol nyelvtanulás - gyakori kérdések

Angol magántanár

| Nyitólap | Angol magánórák | Üzleti angol | Óradíjak és információ | Nyelvvizsga tesztek | E-tananyagok | Kapcsolat

 

Ebben a részben néhány olyan kérdésre próbálok válaszolni, amelyeket tanítványaim gyakran tettek fel nekem az angol nyelvtanulás kapcsán. 

 

Melyik jobb, angol magántanár vagy csoportos nyelvtanulás?

Mindegyik mellett szólnak érvek és ellenérvek. A csoportos nyelvtanulás  olcsóbb lehet. Ugyanakkor viszont a tanár nemcsak Rád figyel, meg kell várnod, míg a többiekkel foglalkozik, a többi tanuló más tempóban tanul, esetleg Veled nem azonos tudásszinten van, stb. - ez lassabb haladáshoz vezethet. Az angol tanulás magántanár segítságável akkor a legeredményesebb, ha egyrészt az, akinél tanulsz, profi angol tanár, aki tanítani is tud, nemcsak az angol nyelvet beszéli. Másrészt a magántanárod a Te igényeidhez, tudásszintedhez, tempódhoz igazodva vezet a nyelvtanulás ösvényén, így gyorsabban haladhatsz.

angol nyelvtanulás
angol nyelvtanulás
angol magántanár
angol nyelvtanulás
angol nyelvtanulás

 

Melyik módszer a leghatékonyabb az angol tanulás tekintetében?

Erre nincs általános recept. Van, aki szereti pontosan átlátni a nyelvtani szabályokat, van viszont, akinek fontosabb, hogy ha olykor hibákkal tarkítva is, de kreatívan tudja használni a nyelvet, ahelyett, hogy elveszne a nyelvtan dzsungelében.  Hát, igen: nem vagyunk egyformák. Erre való a tapasztalt angol tanár, aki kiegyensúlyozza a nyelvtan és szótanulást a szabadabb szituációs gyakorlatokkal úgy, hogy az a tanulónak élvezetes tanulást nyújtson. A kommunikációs, interaktív angol nyelvtanulás szituációkon keresztül fejleszti a nyelvtudást, és nem fogunk megijedni, akkor sem, ha a nyelvet majd élesben kell használnunk.  

angol tanulás
angol tanulás
angol tanár
angol tanulás
angol tanulás

 

Milyen korban tanuljunk nyelvet?

Kis túlzással 0-tól 99 éves korig. Több éves pályám során minden korosztályt tanítottam, és sokszor érdekes módon az idősebbek gyorsabban haladnak, mint a tinédzserek. Szerintem az angol tanulás egyáltalán nem a kor, hanem a lelkesedés, a szorgalom és a jó angol tanár kérdése.

nyelvtanulás
nyelvtanulás
angol magántanár
nyelvtanulás
nyelvtanulás

 

Félelmek és gátlások az angol nyelvtanulás során

Nagyon ritka az olyan nyelvtanuló, akiben csöppnyi szorongás sincs. Én sem voltam, nem vagyok kivétel. Félünk, hogy valamit rosszul mondunk, nem jut eszünkbe egy szó, nehéznek találjuk a kiejtést, stb. Szerintem a nyelvtanulás gyorsaságát és hatékonyságát leginkább lassító faktorok a tanulással és nyelvvel kapcsolatos szorongások és gátlások. Számomra a nyelvoktatás során az egyik legfontosabb szempont, hogy a tanulók jó hangulatban, stresszmentesen tudjanak angolul tanulni.

angol tanulás

facebookicon.gif
facebook

Like-old az E-ANGOL facebook oldalt,

hogy mindig értesülj a legfrissebb

>ingyenes lehetőségekről  >nyelvtanulási tanácsokról  >nyelvvizsgázási tippekről

 

www.facebook.com/EAngol

Angol magántanítás
E-tananyagok
Kapcsolat
 
 
   
   

Király Mónika - Angol magántanár